19/10/2021
kreaktiva

Uspješno proveden projekt Restarting up! u Italiji!

Od 22. do 30. studenoga 2019. godine, naši Kreaktivci Mateja Jurišić, Tamara Kujavić i Ivan Vida sudjelovali su na treningu “Restarting up!” u Italiji, koji je financiran sredstvima programa Erasmus +.

Glavni cilj treninga bio je osnažiti 24 osobe koje rade s mladima iz osam europskih zemalja (Italija, Španjolska, Bugarska, Grčka, Finska, Hrvatska, Rumunjska i Poljska), te im dati nova znanja, vještine i alate kako bi putem razmjene najboljih praksi doprinijeli rastu projekata koje pokreću mladi u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.

Kroz trening koji je trajao ukupno 7 dana naši Kreaktivci stekli su znanja koja će im pomoći u njihovom budućem radu u zajednici. Kako ističu, vrlo su im bile korisne radionice o vještinama prilagođavanja metoda potrebama profila mladih ljudi i potrebama zajednice; prezentacije i stečene argumentacijske vještine; bili su u mogućnosti primijeniti neformalne metode podrške za mlade, identificirali su nove radne platforme i metode koje podržavaju socijalno poduzetništvo.

Specifični ciljevi tečaja bili su:

  1. Poboljšanje stručnosti 24 osobe koje rade s mladima putem razmjene najboljih praksi tijekom 7 dana;
  2. Povećati broj projekata za mlade koji uključuju mlade ljude u nepovoljnom položaju;
  3. Razvoj organizacijskih kapaciteta partnera kroz razmjenu najboljih praksi i međunarodnu suradnju, promociju i širenje stvorenih materijala i specifičnih aktivnosti (radionica) tijekom 10 mjeseci

Zahvaljujemo se Erasmus + i našim partnerima Young Effect iz Italije na ovom nevjerojatnom iskustvu! Veselimo se novim projektima!