21/02/2024

Erasmus+

Erasmus+

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine.  Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Udruga KREAKTIVA primarno je usmjerena na razmjene mladih i projekte za osobe koje rade s mladima. Razmjena mladih daje mladim ljudima priliku da iskuse život u drugoj državi i da rade zajedno kao tim. To je prilika za usvajanje vještina iz takvih područja kao što su upravljanje projektima te usavršavanje stranih jezika. Razmjena mladih se odvija van škola i pruža strukturirani program (zajedno sa radionicama, vježbama, debatama i igranjem uloga). Razmjene su namijenjene mladima u dobi od 13 do 30 godina te traju u periodu od 5 do 21 dan. Razmjena je moguća u drugoj državi članici ili van EU-a.

Osim razmjena mladih, naši članovi sudjeluju i u treninzima koji se mogu naći na mrežnim stranicama Salto youth-a koji omogućavaju mladim ljudima otkrivanje novih kultura, nova prijateljstva, razvijanje novih sposobnosti te da više cijene vrijednosti kao što su solidarnost i demokracija. Proces učenja baziran je primarno na neformalnoj edukaciji.