21/02/2024

Uskoro započinje novi KA2 projekt s vrlo važnom temom!

Uskoro počinjemo s prvom aktivnosti koja će se provesti u Hrvatskoj, za naš novi Erasmus+ projekt malih Strateških partnerstava pod nazivom “Activities for the inclusion of people with disabilities” (NFE FOR DIS)

Vizija ovog projekta kojeg provode tri udruge iz Rumunjske, Cipra i Hrvatske jest izgraditi most i pružiti priliku osobama s invaliditetom da se bolje integriraju u zajednicu kroz neformalne obrazovne aktivnosti.

U sklopu aktivnosti partnerskih organizacija svima će nam biti cilj promicanje i ravnopravnost ljudi, promicanje neformalnog obrazovanja, integracije mladih u društvo, smanjenje i uklanjanje socijalne isključenosti, marginalizacije, društvene diskriminacije, rasizma i nejednakosti koje danas postoji u europskom društvu, i to uglavnom kako bi se povećala i poboljšala socijalna uključenost mladih.

Tijekom projekta će organizacije izraditi priručnik koji uključuje neformalne radne metode za integraciju u aktivnosti osoba s oštećenjima vida, pokretljivosti, mentalnim ili drugim poteškoćama u skladu s definicijama u međunarodnim i nacionalnim zakonima svake zemlje. Provest ćemo i osposobljavanje minimalno 45 mladih djelatnika iz najmanje 18 nevladinih organizacija iz Rumunjske, Cipra i Hrvatske u korištenju neformalnog obrazovanja kao metode pristupačnosti i uključivanja u aktivnosti mladih. Osim toga uključit ćemo i 180 mladih, od kojih 45 s invaliditetom, u inkluzivne aktivnosti kako bi se uvidjela važnost uključivanja mladih s invaliditetom u zajednicu.

Veselimo se razdoblju koje je pred nama!!