20/04/2024

Bliži se završetak provedbe našeg ESS Ruralni heroji

Kako se približavamo kraju prosinca, tako se primiče i kraj našeg ESS projekta Ruralni heroji.

Za naš projekt odabrali smo dva cilja na kojima smo radili tijekom svih mjeseci, a moramo napomenuti da ćemo raditi i dalje jer su otvorile nove mogućnosti za naše članove.

Željeli smo ostvariti (1) Poboljšan pristup znanjima, vještinama i mogućnostima mladih osoba kao i korištenje tih vještina u lokalnoj zajednici, te potaknuti (2) Osmišljavanje i provedbu aktivnosti koje su predložene od strane članova lokalne zajednice koji će pripremiti i provesti mladi u lokalnoj zajednici uz poštivanje osnovnog pravila a to je uključivost svih članova zajednice neovisno o različitostima.

Suradnje koje smo ostvarili s drugim udrugama poput HMDK-a, udrugom IŽIP, partnerima iz Mađarske, Bugarske, Španjolske, Portugala i Latvije zasigurno su nam dobra osnova za nastavak našega rada u lokalnoj zajednici.

Radionice koje smo proveli za naše mještane te njihove prijatelje pobošljali su kvalitetu života i putem njih stvoren je temelj za nastavak u sljedećoj godini.

Ono što nas posebno veseli jest činjenica da smo uspjeli iskoristiti sve naše resurse koje smo prepoznali u našem mjestu, povezati ih s potrebama maldih i ponuditi aktivnosti u kojima bi mladi željeli sudjelovati. Važno nam je bilo da se čuje i glas mladih pa smo tako proveli i World cafe na temu njihovih potreba i kako oni vide savršeno mjesto te što je sve za njega potrebno.

Družili smo se, posjećivali druge udruge i događanja te se tijekom svake aktivnosti trudili predstaviti naš rad i našu zajednicu.