21/02/2024

Erasmus+ projekt “Outdoor experiential learning – for beginners”

Uskoro započinje glavna aktivnost u sklopu Erasmus+ projekta “Outdoor experiential learning – for beginners”. Od 6. do 12. lipnja naša udruga ugostit će u Zmajevcu čak 24 osobe koje rade s mladima.

Ciljevi TC-a:

  • Razmjena znanj i vještina u radu s mladima na lokalnoj razini i utvrđivanje kako bi se ovaj pristup mogao koristiti kao učinkovit pristup neformalnog obrazovanja i alat za promicanje osobnog razvoja mladih, suradnje s vršnjacima, uključivanja i povezivanja sa zajednicom i okolinom.
  • Pružanje prostora osobama koje rade s mladima da “prožive” aktivnosti u prirodi i na taj način im omogućiti da iskuse snagu takvog učenja kako bi ih motivirali da koriste ovaj pristup u svakodnevnom radu s mladima.
  • Povećanje samopouzdanja i vještina osoba koje rade s mladima za osmišljavanje ove vrste aktivnosti s OEL elementima i pružanje alata koji se kasnije mogu lako prilagoditi potrebama lokalnog rada s mladima.
  • Provesti konkretne prateće aktivnosti u svakoj zemlji (unutar 2 mjeseca nakon obuke) i dogovoriti se o početku korištenja OEL-a kao redovitog pristupa dopiranju do mladih u zajednici.

Veselimo se ovoj aktivnosti i znamo kako će naša županija još se jednom pokazati kao odličan domaćin!