30/05/2024
kreafire, kreaktiva, projekt, Erasmus+

Kampanja “Možeš promijeniTI!”

Naša udruga za razvoj zajednice Kreaktiva sa svojim partnerom FIRE iz mjesta Pecsvarad u Mađarskoj provodi Erasmus+ KA2 projekt KREAFIRE u sklopu kojeg ćemo provesti nekoliko vrlo zanimljivih aktivnosti u kojima i ti možeš sudjelovati kreairajući ono što želiš vidjeti u svojoj školi, ulici, kvartu, gradu…. Zvuči super, zar ne??

Ako želiš sudjelovati, čitaj dalje 🙂

Slijede PRAVILA i UPUTE. (Prije podnošenja prijave molimo pročitati tekst, ukoliko si maloljetan/na, molimo pročitati sa roditeljem ili skrbnikom)

 1. ŠTO SE MOŽE PRIJAVITI?
  Vaša malena ideja/inicijativa bi trebala biti aktivnosti (jednokratna ili višekratna akcija) koju biste željeli provesti samostalno ili s nekoliko vaših prijatelja (ukupno maksimalno 3 osobe), a koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u vašoj lokalnoj zajednici – ulici, školi, vrtiću, kvartu, gradu ili selu u Osječko-baranjskoj županiji.
  Neke od mogućih aktivnosti su ulične akcije, javne kampanje, umjetničke akcije i izvedbe (street art, performansi, predstave, koncerti itd.), mobilizacija drugih unutar vaše škole ili kvarta, debate/tribine. medijski istupi, no i druge aktivnosti su dobrodošle.

Moguće je prijaviti bilo koju ideju koji želite provesti samostalno ili s vašim prijateljima, a s kojom ćete jednim dijelom:

 • učiniti vašu ulicu, kvart, vrtić, školu, grad ili selo ljepšim mjestom za život vama, vašim prijateljima, susjedima, sumještanima ili sugrađanima;
 • konkretno riješiti ili pridonijeti rješavanju problema u lokalnoj zajednici čime se poboljšavaju uvjeti i kvaliteta življenja u vašoj zajednici;
 • potaknuti u većoj ili manjoj mjeri dobrovoljni/volonterski rad i drugih ljudi u u vašoj lokalnoj zajednici

2. TKO SE MOŽE PRIJAVITI?
Mogu se prijaviti mlade osobe (13-27 godina), s područja Osječko-baranjske županije, samostalno ili u grupi do 3 prijatelja ukupno.

3. ŠTO SE NE MOŽE PRIJAVITI?

 • aktivnosti kojima se traže financijska sredstva isključivo za kupnju i raspodjelu humanitarne pomoći;
 • akcije kojima se traže investicijska ulaganja za izgradnju kapitalnih objekata;
 • akcije čija je jedina svrha stjecanje osobne koristi pojedinaca koji će prijaviti svoju ideju;
 • prijava koja ima elemente dugoročnog projekta (npr. izobrazbe, tečajevi, dugoročne aktivnosti, itd.);
 • izleti, hodočašća i slične jednokratne manifestacije;
 • akcije koje se temelje na opremanju i/ili adaptaciji uredskoga prostora ili drugog prostora koji organizacija koristi za potrebe redovne djelatnosti te akcije koje se temelje na kupnji uredske opreme;
 • projekti većih razmjera za koji su potrebna dodatna financijska sredstva za zatvaranje financijske konstrukcije;
 • akcije koje su pretežno usmjerene vjerskim ciljevima;
 • akcije koje se temelje isključivo na tiskanju knjiga i/ili brošura te izradi mrežnih stranica;
 • akcije koje uključuju dionike izvan vašega mjesta u kojem živite.

4. TRAJANJE
Aktivnost provedbe vaše ideje može biti duža, no ona može biti i jednokratna. Tijekom našeg boravka u Mohaču u Mađarskoj, od 9. do 13. siječnja 2020. godine, još ćemo dodatno razraditi ideju s trenerima kako bi provedba bila jednostavnija za vas i vaše prijatelje. Nakon Mohača se vraćamo kući i radit ćemo svi skupa na ostvarenju vaših ideja. Bitno je samo planirati njeno trajanje od 15. veljače 2020. godine, a s rokom izvršenja najkasnije do 30. travnja 2020. godine.

5. FINANCIJSKA SREDSTVA ZA PROVEDBU IDEJE
Vaša ideja će biti financirana od strane pojedinaca, tvrtki i institucija iz naše Županije, a tijekom i nakon kampa u Mađarskoj ćemo zajedno procijeniti nužnost određenih troškova i provesti vašu ideju koristeći sve dostupne resurse naših zajednica. Iz tog razloga se tijekom prijave traži samo okvirni plan i mogući trošak provedbe vaše ideje.

6. KAKO SE PRIJAVITI?
Prijaviti svoju ideju, samostalno ili s grupom (3 osobe ukupno) moguće je putem ovog obrasca do 29. prosinca 2019. godine. Do početka kampa u Mohaču, 9. siječnja, imat ćemo nekoliko sastanaka kako bi se upoznali s vama i vašim roditeljima/skrbnicima. Sastanci, kao i aktivno sudjelovanje prije, tijekom i nakon kampa, do kraja provedbe vaše ideje u vašoj lokalnoj zajednici su obvezni i nepoštivanje istoga je uvjet za isključenje iz projekta.

Sva pitanja vezana uz uvjete Poziva na dostavu projektnih prijedloga mogu se poslati putem e-maila u razdoblju od 26. prosinca 2019. godine na e-mail adresu udruga.kreaktiva@gmail.com

7. OBJAVA REZULTATA
Rezultati će biti objavljeni 31. prosinca 2019. godine. Ukoliko vaša ideja ne bude odabrana i ne budete sudjelovali u kampu u Mohaču u Mađarskoj, nemojte gubiti nadu! Moramo napomenuti kako će biti još sličnih poziva tako da ćete moći prijaviti svoju ideju naknadno u nekom drugom terminu i za drugi kamp koji planiramo provesti.


Sudionici koji se prijavljuju bi trebali biti:

 • Zainteresirani za malene promjene/akcije u svojoj lokalnoj zajednici
 • Iz Osječko – baranjske županije
 • Od 13 do 27 godina starosti
 • Odgovorni, tolerantni i motivirani poštivajući sva gore navedena pravila sudjelovanja
 • Biti spremni aktivno sudjelovati u provedbi cjelokupne akcije i kampa u Mohaču

Rok do kada će biti moguće popuniti obrazac jest 29. prosinca 2019. godine