21/02/2024
kreaktiva

Kreaktivci sudjelovali na drugom transnacionalnom sastanku u sklopu KA2 projekta Youth in Art Let´s Talk About Your Wings!

U travnju 2023. godine održan je u Cataniji na Siciliji (Italija) drugi po redu sastanak našeg KA2 projekta iz područja kretivnih terapija pod nazivom Youth in Art Let´s Talk About Your Wings!

Provedba projekta i svih aktivnosti je prema planu u svim partnerskim odganizacijama, a prije nekoliko tjedana završen je i trening za osobe koje rade s mladima tijekom kojeg su sudionice iz Kreaktive usvajale znanja o novim metodama rada iz područja drame i srodnih kreaktivnih područja.

Na projektu su sudjelovali i partneri iz Portugala (MARGEM NARRATIVA) te organizacije iz Španjolske (Amics) i domaćin iz Italije (Strauss).

Glavni cilj našeg projeka jest promicati socijalnu uključenost mladih, posebice onih s manje mogućnosti, dok su specifični ciljevi projekta:

  • Promicati kompetencije za cjeloživotno učenje među osobama koje rade s mladima kako bi bili osnaženiji za implementiranje kvalitetnijih, inovativnijih i inkluzivnijih intervencija s mladima, u smislu neformalnog obrazovanja i umjetničke intervencije;
  • Doprinijeti kvaliteti, prepoznavanju i vrednovanju rada s mladima;
  • Promicati kod mladih ljudi kompetencije za cjeloživotno učenje, posebno u smislu građanstva i poduzetništva s ciljem njihove socio-profesionalne inkluzije