30/05/2024

Kreće projekt “Kinesthetic learning in youth work” u Osijeku

Za nekoliko dana u Osijeku ćemo imati prilike ugostiti 28 osoba iz Latvije, Grčke, Italije, Poljske, Republike Češke, Bugarske, Španjolske i Hrvatske koje rade u području razvoja ponešto drugačijih vještina u radu s mladima. Projekt se provodi uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU, odnosno sredstvima Europske komisije.

Tema treninga koji će se provesti krajem kolovoza i početkom rujna u trajanju od 9 dana jest razvoj kompetencija osoba koje rade s mladima u području razvijanja vještina za ponešto drugačiji rad s mladima, putem pokreta i drugih oblika izražavanja osim onog očekivanog, verbalnog načina.

Ova jedinstvena vrsta treninga pružit će priliku osobama koje rade s mladima u neformalnom okruženju s osobama iz drugih zemalja istraživanje moći tjelesnih alata za učenje kako bi se otvorio prostor za inovacije u njihovom budućem radu s mladima.

Aktivnostima u sklopu ovog projekta otkrivat ćemo vlastite mogućnosti i potencijale kroz polje slobodnog odnosno  suvremenog plesa i pronalaziti načine kako ih primjenjivati u radu naših organizacija. Suvremeni ples ne odnosi se samo na umjetničko i kreativno izražavanje, nego prije svega označava holistički pristup, usredotočujući se na povezanost uma, tijela, emocija i duše. Tijekom treninga otvorit će se svakoj osobi mogućnost  pronaći vlastitu autentičnost i ostvariti puni potencijal, ovoga puta kroz interakciju s drugima putem kretanja i plesa.