30/05/2024

Otvorene su prijave za trening u Italiji na temu ekstremizma među mladima

Otvoreni poziv za sudjelovanje u Erasmus+ treningu!

Tražimo 2 mlade osobe koje rade s mladima za sudjelovanje na međunarodnom treningu „EXTREmism EMEndation”.

Obzirom na nedavne ekstremističke pokrete u EU, smatramo kako je vrlo važno okupiti aktivne mlade ljude, osobe koje rade s mladima i druge aktiviste kako bi raspravljali o fenomenima ekstremizma u EU koji danas ugrožavaju demokraciju.
Projekt “EXTRemism EMEndation” ima za cilj promicanje aktivnog sudjelovanja mladih u sprečavanju fenomena ekstremizma i pronalaženje načina boriti se protiv istih putem rada s mladima pomoću neformalnih metoda rada.

Specifični ciljevi projekta su:
1 – Osposobiti 24 osobe koje rade s mladima resursima/metodama u području socijalne kohezije, interkulturnoga dijaloga, integracije i upravljanja konfliktima, kao sredstvima za sprečavanje radikalizacije mladih;
2 – Pridonijeti prepoznavanju i vidljivosti dobrih praksi i novih metoda/strategija koje je moguće koristiti u borbi protiv radikalizacije mladih,
3 – Podizanje svijesti o radikalizaciji mladih u 8 lokalnih zajednica.

Trening će se održati u mjestu Abbiategrasso i Magenta  u blizini Milana, od 01.12. – 9.12.2018. Partneri u projektu su uz našu organizaciju, također i organizacije iz Franscuske, Turske, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Španjolske, Italije.

Svi troškovi hrane i smještaja su pokriveni od strane organizatora prema pravilima Erasmus+ programa.

Za dodatne informacije pročitajte “infopack” a ukoliko ste zainteresirani ili imate dodatna pitanja, pošaljite mail na sanela.kreaktiva@gmail.com, kako bismo vam poslali prijavnicu koju je potrebno popuniti.

Prijave su otvorene do 15. rujna 2018. kada ćemo izabrati najprikladnije kandidate koji će nas predstavljati na ovom treningu!

Veselimo se Vašim prijavama!