20/04/2024

Poziv na sudjelovanje u razmjeni mladih – Helsinki 2 Osijek

Otvoren je poziv za 15 mladih osoba iz Osječko – baranjske županije za sudjelovanje u projektu s mladima iz Finske.
Voliš se družiti? Govoriš engleski? Zanimljivo ti je upoznavati druge kulture, tuđa mišljenja ali i svoje granice?
Želiš razvijati svoje vještine – tolerancije i proaktivnog djelovanja? Odgovoran si i voliš putovati?

Prijavi se na razmjenu mladih koju provodi Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA iz Osijeka. Osim ove razmjene, planiramo razmjenu u Finskoj tijekom 2019. godine! Trošak hrane i smještaj pokriven je iz projekta prema pravilima Erasmus + programa.

Glavni cilj naše razmjene mladih jest upoznavanje s drugom kulturom, provođenje vremena i druženje među dvjema skupinama mladih, ali i povećanje svijesti o rodnim pitanjima kao što su stereotipi, rodne uloge i ljudska prava.
Istražiti ćemo utjecaj rodnih uloga na osobni i profesionalni razvoj, utjecaj političkog, društvenog i kulturnog života na svakog pojedinca i dovesti u pitanje vlastitu ulogu, odgovornosti i prava u ovom procesu. Kroz prilagođene aktivnosti sudionici će se olakšati istražiti njihove misli, osjećaje, emocije i razumiju bolje stvarnosti mladih ljudi iz druge zemlje.
Također se nadamo da će na kraju razmjene imati više samopouzdanja i biti u budućnosti aktivniji u svojim zajednicama te moći činiti malene promjene razbijanjem zastarjelih stereotipa i predrasuda.

Za pristup prijavnom obrascu slijedite link.

Za dodatna pitanja ili pojašnjenja možete se javiti putem maila k.blazevic511@gmail.com

Prijave su otvorene do 5. kolovoza 2018. kada ćemo izabrati najprikladnije kandidate koji će sudjelovati u razmjeni mladih!

Veselimo se Vašim prijavama!

Vaša udruga Kreaktiva