30/05/2024

Sudjelujte u međunarodnom foto natječaju o važnosti voda!

Voliš fotografirati? Važnost očuvanja voda i prirode je visoko na listi tvojih prioriteta? Sudjeluj u zanimljivom foto natječaju! 🙂 Osvoji nagrade! Pobjednici će dobiti i certifikat UN-a o sudjelovanju u ovom natječaju. 😉

Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva sudjeluje u partnerskom natječaju kojim se želi obilježiti Svjetski dan voda, 22. ožujka. Natječaj organizira naš dugogodišnji partner Municipal Youth Center – Ruse i Water Ltd.- Ruse

Ciljevi foto natječanja su prikazati talent, maštu, vještine mladih umjetnika i shvatiti važnost vode za život na našoj planeti.

Svaki sudionik može izraziti svoj stav, misli i osjećaje o različitim aspektima primjene vode i njezinoj važnosti za naš život, njezino očuvanje, prikazati kruženje vode u prirodi, pristup pitkoj vodi i prirodnim resursima te naravno iznimne ljepote svih oblika vode.

Tema za 2021. godinu jest Vrijednost vode. Ova tema uključuje ekološke, socijalne i kulturne vrijednosti koje voda ima za naš život. Cilj je razumjeti kako ljudi promatraju vodu, bilo da se radi o ekonomskom, socijalnom, kulturnom ili nekom drugom aspektu te kakvu ulogu ona ima u našim životima.

Glavna tema – Voda, njen značaj i ljepota u svim aspektima našeg života i našeg planeta (UN tema – “The value of water”)

UVJETI SUDJELOVANJA:

  • Mogu sudjelovati osobe u dobi od 14 do 30 godina;

KRITERIJI ZA PROCJENU FOTOGRAFIJA:

  1. Poštivanje teme natječaja
  2. Usklađenost s osnovnim kompozicijskim pravilima i razumijevanje boja.
  3. Originalnost u interpretaciji teme.
  4. Zahtjevi za fotografiranje: minimalna veličina fotografije mora biti 3600/4800 piksela

PRIJAVA:

Natječaj se provodi putem interneta, stoga će se prijava i slanje radova izvršiti elektroničkim putem, na sljedeći način:

  • Popunjavanje mrežnog obrasca za registraciju, koji uključuje podatke o sudioniku i fotografiji ovdje
  • U slučaju da svoje fotografije ne možete poslati putem obrasca za registraciju, molimo vas da nakon popunjavanja obrasca za registraciju, fotografiju pošaljete na sljedeću e-adresu: online.contest.yc.ruse@gmail.com . U mail s priloženom fotografijom autori trebaju upisati puno ime i prezime te grad i državu iz koje dolaze.
  • Molimo da prijavu pošaljete i na službeni mail udruge udruga.kreaktiva@gmail.com. Naša udruga će dodijeliti nagrade najboljim sudionicima iz OBŽ.
  • Djela i autorska prava postaju vlasništvo organizatora natječaja u trenutku prijave za sudjelovanje.
  • Radove će ocjenjivati ​​nadležni žiri sastavljen od profesionalaca u svakom od različitih područja. Na odluku nije moguće uložiti žalbu.

ROK ZA PRIJAVU – 5. ožujka 2021. godine
OBJAVA REZULTATA – 9. ožujka 2021. godine na Facebook stranici Youth Center of Ruse i Online Competitions Youth Center Ruse

Izložba se otvara 22. ožujka 2021. godine.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju u našem inbox-u na FB.