21/02/2024

Upoznavanje s izazovima s kojima se susreću mladi s invaliditetom

Nastavili smo i ovoga tjedna s provedbom aktivosti koje imaju za cilj osvještavanje mladih osoba o poteškoćama s kojima se susreću mladi s invaliditetom. Važnost prilagođene komunikacije i odnošenja u smislu bontona jedna je od stavki koje smo imali prilike učiti zajedno s mladima iz partnerske udruge.

Podsjećamo, ova aktivnost se provodi u sklopu projekta ” NFE for DIS” koji je bio proveden na Cipru te treninga za druge organizacije u lokalnoj zajednici u kojima su sudjelovali predstavnici DOKKICE, HAZ-a, EWOB-a, COO Ivan Štark, PSIHOS i Broadway.

Radionica koju smo proveli s partnerskom organizacijom imala je za cilj omogućiti iskustveno razumijevanje kroz što prolaze osobe s mentalnim poteškoćama u svojim zajednicama. Osvrnuli smo se i dotaknuli niza svakodnevnih prepreka koje su ostatku populacije potpuno nevidljive dok njima predstavljaju ozbiljan problem. Obzirom da je udruga PSIHOS vrlo aktivna u području mentalnoga zdravlja, naglašeno je kako su neke od poteškoća često nevidljive pri prvom kontaktu te je važno povećati svijest i u ovom području.