20/04/2024

Uskoro započinjemo s provedbom novog KA2 projekta!

U rujnu 2022. godine započela je provedba našeg novog KA2 projekta iz područja kretivnih terapija pod nazivom Youth in Art Let´s Talk About Your Wings!

Projekt će se provesti tijekom 16 mjeseci, a partneri su nam organizacije iz Portugala (MARGEM NARRATIVA) koja je i nositelj projekta te organizacije iz Španjolske (Amics) i Italije (Strauss).

Provedbom projekta nastojat ćemo promicati društvenu uključenost mladih, radeći na kompetencijama građanstva i poduzetništva kao načina borbe protiv isključenosti.

Osnažit ćemo i podržati naše osobe koje rade s mladima u usvajanju participativnih, inkluzivnih metodologija, primjerenih potrebama mladih, kroz uključivanje umjetnošću i neformalnim obrazovanjem. Odgovorit ćemo na glavne izazove s kojima se danas suočavamo, povećavajući kvalitetu, inovativnost i prepoznatljivost rada s mladima.

Zašto ovaj projekt? U Europi je 1 od 4 mlade osobe u opasnosti od siromaštva i socijalne isključenosti (Eurostat, 2021.), što je fenomen koji proizlazi iz izazova kao što su: globalizacija, klimatske promjene, tehnološke promjene, demografski i socioekonomski trendovi, populizam, diskriminacija, lažne vijesti ( Strategija EU za mlade 2019.-2027.). Pandemija COVID-19 pogoršala je i istaknula mnoge od ovih problema. Formalno obrazovanje, fokusirano gotovo isključivo na akademsko znanje, nije u mogućnosti razvijati te kompetencije kod mladih ljudi, posebno kod mladih s manje mogućnosti. Ovaj nedostatak kompetencija produžava rizik od isključenja i zato je neophodno ulagati u učinkovite metodologije intervencije.
Iz tih razloga osmislili smo YOUTHinArt, projekt promicanja uključivanja mladih kroz umjetničke prakse, koji predstavlja integriranu i cjelovitu intervenciju, odgovarajući na potrebe organizacija, radnika s mladima i mladih.