21/02/2024

Započela je provedba projekta za mlade s invaliditetom!

Prije nekoliko dana održan je početni sastanak vrlo posebnog KA2 Erasmus+ projekta pod nazivom ” Non-formal Education Activities for the inclusion of people with disabilities”. Projekt tijekom gotovo dvije godine provodimo zajedno s našim partnerskim organizacijama Asociatia “Clubul Sportiv Forza Junior Costuleni” iz Rumunjske i ACPELIA s Cipra.

Svrha projekta jest promicanje inkluzivnih aktivnosti za osobe s invaliditetom korištenjem neformalnog obrazovanja, dok su ciljevi projekta kako slijedi:

1. Izrada priručnika koja uključuje neformalne radne metode za integraciju u aktivnosti mladih osoba s vidnim, pokretnim, mentalnim ili drugim poteškoćama u skladu s definicijama u međunarodnim i nacionalnim zakonima svake zemlje.

2. Osposobljavanje minimalno 45 osoba koje rade s mladima iz najmanje 18 nevladinih organizacija iz Rumunjske, Cipra i Hrvatske u korištenju neformalnog obrazovanja kao metode pristupačnosti i uključivanja u aktivnosti mladih

3. Uključivanje 180 mladih, od kojih 45 s invaliditetom, u inkluzivne aktivnosti kako bi se uvidjela važnost uključivanja mladih s invaliditetom u zajednicu.

Veselimo se prvim koracima na putu inkluzivnosti svih mladiih osoba u naše aktivnosti!