20/04/2024
kreaktiva

Zeleni koncert u parku kralja Držislava

Pokretanje malih građanskih inicijativa naša su obaveza, ali tko nas poznaje zna da nam je to i strast 🙂 . Kako bismo obilježili Dan planeta Zemlje koji se svake godine slavi 22. travnja, održali smo vrlo zanimljivu aktivnost “kod školjke” kojoj su prisustvovali članovi udruge, sudionici projekta Krefire, učenici Ugostiteljsko-turističke škole Osijek koji će sudjelovati na našem projektu “Climate change as fast as fashion II” na Cipru i drugi zainteresirani građani.

Gospođa Jasenka Vizentaner podsjetila nas je na važnost okoliša i drveća kroz mnogo primjera u našemu gradu. Naglasila je kako uz trenutno 26 000 stabala ima mjesta za još toliko. Pokazala je i svim posjetiteljima kako drveće “pjeva” i “razgovara” što je zaista bilo jedinstveno. Poslušali smo nekoliko različitih vrsta drveća i “zanimljivo” i “bajkovito” su riječi koje su se čule više puta.

Hvala svima koji su s nama proveli prekrasno prijepodne među našim zelenim divovima. Hvala i Glasu Slavonije koji je popratio ovau inicijativu

http://www.glas-slavonije.hr/462228/3/Drvece-ce-pjevati-na-koncertu-kod-Skoljke

https://www.glas-slavonije.hr/462394/3/Kod-Skoljke-zapjevalo-drvece

Vidimo se uskoro na novoj inicijativi!