28/01/2022
Trening 3I

Članica Udruge sudjelovala na treningu “3I” u Lisabonu

Trening “3I: Innovating youth working multiplying inclusion and active citizenship ” okupio je u Lisabonu tijekom 7 dana 20 mladih ljudi koji rade s mladima iz 10 partnerskih organizacija.

Predstavnica naše udruge Kreaktiva bila je Sanela Ravlić.

Trening je prije svega bio posvećen povećanju kvalitete, učinkovitosti i atraktivnosti svih aktivnosti koje osobe koje rade s mladima provode ali i inovativnosti u području rada s mladima.

Cilj je svakako aktivno sudjelovanje i uključivanje još i više mladih u aktivnosti ove vrste i aktivnosti aktivnog građanstva čija je svrha osposobiti mlade da postanu aktivni i odgovorni građani.

Tijekom treninga testirani su i poboljšani alati za NFE stvoreni tijekom seminara kako bi se procijenili novi razvijeni moduli za obuku. Kao rezultat toga, projekt je stvorio sljedeće pozitivne promjene: – Suvremene, dinamične i profesionalne organizacije mladih koje mogu učinkovito komunicirati na europskoj razini i integrirati nova stečena znanja, dijeliti dobre prakse i nove alate zajednički razvijene inkorporitati u svakodnevnu aktivnost svojih organizacija. Aktivnosti su bile usmjerene kako bismo u budućem radu mogli osposobiti mlade ljude s manje mogućnosti da postanu multiplikatori  u svojim lokalnim zajednicama i mijenjau stvari u željenom smjeru.

Izrađen je i Priručnik s inovativnim modulima neformalnog oblika edukacije koji će u budućnosti moći koristiti svi sudionici u radu svojih zajednica.