30/05/2024
Greenways!

Projekt  „Zajedno na Greenwaysu!“

Greenways!

„Zajedno na Greenwaysu!“

Tijekom svibnja 2016. godine održan je projekt Srednje Europski međunarodni kampa mladih ekoturista i prijatelja prirode „Zajedno na Greenwaysu“  financiran Erasmus+ programom. Predstavnici udruge Kreaktiva bili su Tamara Kujavić, Mateja Jurišić, Ines Ernješ, Lucija Bencarić, Rebeka Tutić i Andrija Tutić.

Na kampu su sudjelovali i studenti s Fakulteta kulturologije, obrazovanja i regionalnog razvoja iz Pečuha, studenti Učiteljskog fakulteta  na mađarskom nastavnom jeziku koji su ujedno i članovi Udruženja ljubitelja prirode Riparia iz Subotice,  te dio članova Udruge Zakarpatskih  izviđača Mađara  iz Ukrajine.

Tijekom kampa sudjelovali smo na različitim radionicama; izrada SWOT analize za prirodu kao i SWOT analiza za svakog pojedinca kao procesa samospoznaje, izrada plana eko sela koje je razvijeno na postavkama održivog razvoja, radionice izrade novog proizvoda od recikliranih materijala uz prezentaciju poslovnog plana te marketinških aktivnosti vezanih uz prodaju proizvoda, dizajniranje i krojenje odjeće za modnu reviju od recikliranih materijala, izrada životopisa i motivacijskog pisma.

U sklopu kampa organiziran je i posjet eko festivalu u Kući medvjeđeg luka gdje smo sudjelovali u izradi rukotvorina – igračaka od tkanine i drva, nakita od vune, užadi i starih dijelova bicikala, kušali jestivo bilje i domaće namaze od istih,  te umijesili kruh za večeru u kampu.

Zajedničke aktivnosti su podrazumijevale i sudjelovanje u igrama za razvoj kompetencija kojima smo nadopunjavali svoj Youthpass, ali i teambuilidng aktivnosti.

Pročitajte ovdje što kaže naša Tamara o sudjelovanju! 🙂