30/05/2024

Provedba Erasmus+ razmjene #OSBRIDGES

Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva, od 18.7.-25.7.2021. godine, zajedno sa svojim partnerima iz Portugala, Španjolske, Mađarske i Italije provodi razmjenu za mlade #OSBRIDGES. U razmjeni će sudjelovati čak 49 osoba!

Osnovni cilj jest pružiti mladim osobama prostor za učenje o kulturi, svemu što nas kroz kulturu spaja, ali i po čemu smo posebni i različiti. Učit ćemo kroz gastronomiju, umjetnost, ples i aktivnosti u zajednici. Tijekom razmjene imat ćemo radionice s ciljem istraživanja i razumijevanja koncepata i vidova naše te tuđe kulture kao i različitih vidova učenja i prenošenja znanja o kulturi. Kroz prilagođene aktivnosti sudionici će imati prilike istraživati vlastite stavove, pretpostavke, potvrđivati ih, ali i uspoređivati s mladima iz druge zemlje te na taj način proširiti vlastite vidike. Potonje će im omogućiti daljnji rast i razvoj.

Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ projekta kojeg je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU koja je zaista uvijek spremna pomoći svojim savjetima i ekspertizom. U provedbi aktivnosti pomogla je i Osječko – baranjska županija na čemu im se posebno zahvaljujemo!