30/05/2024

Provedena je razmjena Helsinki 2 Osijek 2

Tijekom srpnja 2019. godine provedena je još jedna razmjena za naše darovite mlade iz OBŽ!

Trošak hrane i smještaja pokriven je iz projekta prema pravilima Erasmus+ programa dok nam je OBŽ Odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu pomogao u pokriću troškova transporta na čemu im se od srca zahvaljujemo!

Glavni cilj naše razmjene mladih bio je omogućiti onim najboljim učenicima koji su pokazali iznimne rezultate upoznavanje s drugom kulturom, provođenje vremena i druženje među dvjema skupinama mladih, ali i povećanje svijesti o rodnim pitanjima kao što su stereotipi, rodne uloge i ljudska prava.
Istražili smo utjecaj rodnih uloga na osobni i profesionalni razvoj, utjecaj političkog, društvenog i kulturnog života na svakog pojedinca i doveli u pitanje vlastitu ulogu, odgovornosti i prava u ovom procesu. Kroz prilagođene aktivnosti sudionicima smo pomogli u međunarodnom okruženju istražiti njihove misli, osjećaje, emocije i razumiju bolje stvarnosti mladih ljudi iz druge zemlje.
Nadamo se kako smo na kraju razmjene omogućili sudionicima imati više samopouzdanja i biti u budućnosti aktivniji u svojim zajednicama te moći činiti malene promjene razbijanjem zastarjelih stereotipa i predrasuda, što svakako potvrđuju i njihovi planovi za aktivnosti koje planiraju provesti u svojim lokalnim zajednicama. Ovo je još jednom dokaz kako su za ovaj projekt zaista odabrani oni najbolji! Nadamo se kako ćemo i nadalje poticati izvrsnost i nagrađivati istu!

Još jednom se zahvaljujemo Osječko – baranjskoj županiji i svesrdnoj pomoći u provedbi ove razmjene!

Veselimo se novim projektima!