30/05/2024
Kreaktiva

Razmjena mladih “Be in demand”

Skupina aktivnih kreaktivaca zainteresiranih za temu zapošljivosti mladih sudjelovala je u projektu “Be in demand” koji je proveden od 7. do 17. rujna 2021. godine na otoku Reunion.

Obzirom kako je zapošljavanje mladih i njihova trajna zapošljivost u smislu stjecanja i kontinuiranog cjeloživotnog učenja jedna od najvažnijih vještina koje dodatno naglašavaju i revidirane Ključne kompentecije.

Tijekom razmjene mladi su imali prilike učiti kroz neformalne metode o temi zapošljivosti i zapošljavanja to su uspješno nastavili prenositi i svojim vršnjacima po povratku s razmjene. Tako su naši sudionici održali niz radionica gdje su predstavili projekt i odradili radionice na temu zapošljavanja i zapošljivosti.

Nadamo se novim razmjenama na ovu temu jer se zapošljivost i zapošljavanje pokazalo kao ključna tema obzirom kako u posljednjih nekoliko godina zbog pandemije upravo ovo postalo jedno od gorućih pitanja za mlade. Više u razmjeni možete pročitati na sljedećoj web stranici gdje se nalazi i zanimljiv video.

#beindemand #erasmus+ #kairosAssociation #Kreaktiva #youthexchange #employability