30/05/2024
iCitizen

Razmjena mladih „iCitizen“

“iCitizen” je razmjena mladih financirana od strane Erasmus+ programa koja ima za cilj pomoći mladim ljudima postati svjesniji korisnici interneta i društvenih mreža. Primarno smo to činili putem rasprava i diskusija kako bismo utvrdili kako izgleda svjestan građanin i na koji način se koristi internetom i društvenim mrežama.

Projekt je proveden u studenome 2017. godine. Sudionici su bili mladi ljudi iz šest zemalja – Litve, Italije, Mađarske, Bugarske, Turske i Republike Hrvatske. Sudjelovalo je 5 mladih osoba iz svake zemlje, starosti od 16 do 20 godina.

Našu udrugu su predstavljali Saša Milaković, Adrian Poznić, Patricija Ćorić, Janko Čivić i Marina Janković.

Sudionici projekta su učili jedni od drugih ali i razmjenjivali iskustva putem osmišljenih radionica i aktivnosti na temu sigurnosti na internetu i kompjuterske pismenosti, jačati svoje vještine i sposobnosti, učiti iz interkulturalnog i internacionalnog okruženja te istražiti mogućnosti suradnje s drugim organizacijama provodeći projekte za mlade.

Tijekom programa, koristile su se primarno neformalne obrazovne metode i otvorene rasprave koje su omogućile mladima izražavanje vlastitog stava i mišljenja.

Projekt je otvorio mogućnost za novu suradnju s organizacijom iz Italije i našim partnerom iz Mađarske.

Naša Patricia će vam ovdje reći više o samom iskustvu!