30/05/2024
Empowering girls

Trening „EMPOWERING GIRLS: Jump in international youth work“

Trening u sklopu projekta pod nazivom „Empowering girls“ održan je od 16. do 20. listopada 2017. godine u Mollini, selu nedaleko od Malage u Španjolskoj.

Trening je bio namijenjen isključivo djevojkama tj. Mladim ženama koje se žele aktivnije baviti međunarodnim radom s mladima.

Ciljana skupina bile su mlade žene i trenerice koje žele bolje razumjeti konstrukciju projekata i rada na istima.

Rad s mladima može pomoći pri osamostaljenju i samopouzdanju žena, osobito u pogledu osobnoga napretka te razvijanja vještina i sposobnosti. Bavile smo se mnogim pitanjima o različitosti i jednakosti spolova, položaja žena u društvu, mogućnostima koje nam se pružaju, strahovima i predrasudama koje nas koče te različitim (ne)prilikama s kojima se susrećemo. Posebnu važnost pridale smo razlikama u položaju žena u određenim državama iz kojih su dolazile sudionice.

Trening se bavio sljedećim temama:

1) vlastito ohrabrivanje, samopouzdanje i snaga

2) izazovi s kojima se mlade žene susreću započinjući rad s mladima

3) alati potrebni za rad u budućnosti

Glavni je cilj bio ohrabriti mlade žene kako bi se odvažile same započeti projekte i učiniti veće i značajnije korake.

Karla nam se vratila inspirirana s ovog projekta, više možete pročitati ovdje. Planira daljnju suradnju s osobama koje je imala prilike upoznati. Prva će zasigurno biti s s prijateljima iz Finske koji rade na problemima s kojima se susreću mlade djevojke, predstavnice 2. generacije migranata.