20/04/2024
Greenways!

Uspješno smo proveli još jedan projekt!

Razmjena mladih u sklopu projekta „European dimension on youth social work“ koju financira Erasmus+ program održala se tijekom kolovoza 2015. godine u mjestu Orfű u Mađarskoj.

U razmjeni je sudjelovalo 40 mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina iz Republike Hrvatske, Njemačke, Srbije, Slovačke i Ukrajine. Predstavnici udruge Kreaktiva bile su naše cure Margarita Magjer, Matea Cvitić, Ivona Richter, Izabela Boras i Erna Skorup.

Svrha razmjene bila je razmjeniti iskustva u području rada s mladima te prenijeti primjere dobre prakse koje će korisnici moći provoditi u svojim organizacijama. Nositelj projekta je mladima omogućio i upoznavanje s uspješnim primjerima malog i srednjeg poduzetništva u suradnji sa malim lokalnim proizvođačima, ideje koje je moguće razvijati s mladima u ruralnim područjima njihovih zemalja.

Raspravljalo se mnogo i na temu „Politika mladih i socijalna strategija politike Europske unije od 2014. – 2020.“, čiji je jedan od osnovnih ciljeva inspirirati mlade za djelovanjem u društvu, lokalnoj zajednici  te pružiti im jednake šanse za obrazovanje i zapošljavanje na tržištu rada.

Megi i Matea će vam prenijeti dio svojih doživljaja sa razmjene ako posjetite sljedeći link.