21/02/2024

Završen je trening Outdoor experiential learning – for beginners!

U Zmajevcu (Baranja) održan je u sklopu Erasmus+ projekta “Outdoor experiential learning – for beginners”., od 6. do 12. lipnja naš dugoočekivani trening za osobe koje s mladima.

Da podsjetimo, ciljevi TC-a su nam:

  • Razmjena znanja i vještina u radu s mladima na lokalnoj razini i utvrđivanje kako bi se ovaj pristup mogao koristiti kao učinkovit pristup neformalnog obrazovanja i alat za promicanje osobnog razvoja mladih, suradnje s vršnjacima, uključivanja i povezivanja sa zajednicom i okolinom.
  • Pružanje prostora osobama koje rade s mladima da “prožive” aktivnosti u prirodi i na taj način im omogućiti da iskuse snagu takvog učenja kako bi ih motivirali da koriste ovaj pristup u svakodnevnom radu s mladima.
  • Povećanje samopouzdanja i vještina osoba koje rade s mladima za osmišljavanje ove vrste aktivnosti s OEL elementima i pružanje alata koji se kasnije mogu lako prilagoditi potrebama lokalnog rada s mladima.
  • Provesti konkretne prateće aktivnosti u svakoj zemlji (unutar 2 mjeseca nakon obuke) i dogovoriti se o početku korištenja OEL-a kao redovitog pristupa dopiranju do mladih u zajednici.

Kao i obično, tijekom Erasmus+ projekata, naša Kreaktiva je bila pravi domaćin pod vodstvom našeg voditelja Gordana Čagljevića! Cijeli tim je bio zaista vrlo dobar što potvrđuju i evaluacije svih sudionika!

Sada krećemo provoditi sve naše aktivnosti u svim partnerskim zemljama diljem EU!